Modern TV Ünitesi Uygulama

20 Mart 2012 Salı

Manavgat'da Ticari+Konut Projesi Aluminyum Kompozit Cephe Tasarımı

Manavgat'da Ticari+Konut Projesi Aluminyum Kompozit Cephe Tasarımı

10 yorum:

  1. Adil (Alanya)22 Mart 2012 23:09

    <b<u proje manavgata fazla bence

    YanıtlaSil
  2. Manavgat gelişmekte olan bir ilçemiz olduğu için sizinle aynı fikirde değilim. Manavgat projelerin en iyilerine layıktır.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir proje. Manavgat gerçekten gelişen bir ilçemizdir;

    Bir başkadır Manavgat’ın sahili,
    Köyü bir başka,şehri bir başka.
    Olsa da konuşsa resminin dili,
    Ressamı başka,şairi başka.

    Bir yanı deniz,bir yanı karada,
    Yaz ile kış,kardeştir burada.
    Toplanır sebzeler her an serada.
    Sebze başka,meyveleri bir başka.

    Şelalesi çiftedir,gelene durak olur.
    Büyükle küçük,ustayla çırak olur.
    Çağlayınca suları,kardan bile ak olur.
    Suları başka,köpükleri bir başka.

    YanıtlaSil
  4. Ünlü Alman mimar Ludwing Mies van der Rohe'yi takip et. O sana yol gösterecektir! Başarılar diliyorum genç mimar arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. Alman tasarımcı ve mimar olan Mies van der Rohe (1886-1969), Bauhaus'a yöneticilik yapmış bir isim. 'God is in details' ve 'less is more' görüşleriyle minimalist ve modern mimariyi savunmuş. 1913 yılında Berlin'e gelip burada mimarlık bürosu kuran Mies, 1929'da modern mimarinin anıt yapılarından, Barselona Fuarı (expo '29) için Alman Pavyonu'nu (Barcelona Pavillion) tasarlamış. 1938'de yıkılan bina 1986'da tekrar inşa edilmiş.

    'Boşluk, hacim, uzay' kavramlarını gözlemleyebildiğiniz yapıda, cam, çelik ve mermerden yapılmış duvarlar yapıyı desteklemediği için hareket edebilmekteler.

    Tasarımlarındaki amaçlar ise: sadelik ve fonksiyonellik, detaylarla zenginleştirme, iç ve dış mekanı birbirinden ayırmamak (ki bu binada bu durum fazlasıyla kurgulanmış) ve iç mekanlarda birbirleriyle bağlantı kurma olarak sayılabilir.

    YanıtlaSil
  6. Thank you so much for your sweet comment!! Of course I follow you, but please follow me back!
    If you want we can follow also with bloglovin, google+, twitter and facebook?
    Come back soon to visit my blog, I'll be waiting for you!!
    Cosa mi metto???

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Mies Van Der Rohe ve eserleri dünya çapında bilinen ve sevilir. Yeryüzüne gelmiş en iyi mimarlar arasında sayılan başta Mimar Sinan olmak üzere Mies Van Der Rohe ve Le Corbusier vardır. Bu mimarların yaptıkları eserler birer başyapıttır. Son olarak modern mimarlık döneminden kalma bir prensiple bitirmek istiyorum ki benimde sürekli olarak tasarımlarımda izlediğim bir yoldur, Form Follows Function (Biçim İşlevi Takip Eder).

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, projeleriniz çok güzel ama blogunuz biraz boş geldi bana. Yani, ne bileyim, bizlerin ilgisini çekecek birkaç şey daha koya ekleyebilirsiniz. Mesela en alttaki balıklarınız çok hoş. Bunun gibi şeyler ekleyebilirsiniz. Böylece blogunuz daha da ilgi çekici olacaktır.

    Sevgiler,

    Yasemin.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim Yasemin hanım. Haklısınız sade bir blog hazırladım ama mesleğim gereği açtığım bir blog olduğu için sade kalması en doğrusu gibi görünüyor.

    YanıtlaSil